Är du en entreprenör?

Are-You-an-Entrepreneur-Test-QuizMan är det man gör, detta är en gammal sanning. När det handlar om att vara entreprenör, stämmer detta ännu bättre. Detta är nämligen inte vilket jobb som helst som du går till varje morgon, det är en livsstil. I och med detta så krävs det en hel del av de som både är och vill bli entreprenör. Det ska sägas med en gång att det inte är för alla. Allt beror på din personlighet, om du är villig att ta vissa risker och om du reder dig bra på egen hand. Det finns många som vill veta precis vad det är de ska göra varje dag de kommer till jobbet – ja, de vill till och med att någon talar om detta för dem. En entreprenör gillar i regel inte detta, utan här handlar det om att själv sätta agendan och styra skutan åt det håll man själv så önskar.

Med konceptet att driva eget företag följer ofta att man får genomlida några riktiga hundår, om man inte redan av någon anledning är rik. Det tar nämligen ett tag att få ett företag på fötter. Detta måste man vara medveten om. I början tycker man att man har en så fantastisk affärsidé – ja, alla kommer ju handla den här produkten eller nyttja den här tjänsten! Ganska snart inser man dock att det kommer ta lite längre tid än vad man först trodde, men det gäller att ha tålamod och sikta framåt. Samtidigt gäller det att man har en förstående familj.

Tar man sig dock igenom de svåra åren har man enormt mycket att vinna. Bara tillfredsställelsen av att ha dragit igång ett bolag med egna händer är mäktig och ger fantastiskt mycket pondus. Tänk också på vilken livserfarenhet detta är. Skulle det trots allt inte gå vägen med ditt företag så har du i alla fall en riktig merit på ditt CV.