Att lösa likviditetsbehoven

liquidity-300x198Det är ett faktum att alla företag behöver likviditet. Trots allt kostar det att driva ett företag och särskilt den första tiden när du ännu inte drar in några pengar från kunder. Kostnaderna finns där ändå. Kanske är du en av de få entreprenörer som har gott om pengar sedan tidigare, men för de flesta är detta ett riktigt pusselläggande. Många väljer att starta sina bolag på deltid, för att på så sätt fortsätta ta in en del i lön. Dock fungerar detta inte för alla, då vissa företag (beroende på verksamhet) kräver konstant närvaro och fokus för att det ska fungera. För de allra flesta krävs det ett tillskott av likviditet någonstans ifrån, ofta i form av lån. Det finns stipendier att söka, och detta ska man förstås efterforska, men dessa är ofta lite krångliga att få. Dock är det absolut alltid värt ett försök!

Att bli beviljad ett lån är inte alltid så enkelt, men med lite tålamod och genom att höra med fler än ett låneinstitut ska det förhoppningsvis ordna sig. Viktigt här är att förbereda en bra affärsplan, som beskriver vad din verksamhet går ut på – och som samtidigt verkligen visar potentialen att bli ett riktigt framgångsrikt företag. Här får du också användning för den budget du gjort, eftersom denna ska med i ansökan. Låneinstitutet vill framförallt se att du har en hållbar plan och att det ser vettigt ut.

Om ingen av de vanliga låneinstituten skulle bevilja dig något lån har du alltid en möjlighet till: ALMI Företagspartner. Här är det något lättare att bli beviljad ett företagslån, dock till en betydligt högre ränta eftersom de tar en större risk. Hos ALMI kan du också få hjälp av en mentor om så skulle behövas.

Så, ge inte upp – med lite tålamod har du säkert snart ett företagslån som ger dig den likviditet ditt företag behöver.