Att vara entreprenör

Det är många människor som skulle vilja bli en entreprenör . Det är ännu fler som inte har en aning hur man blir entreprenör . Men flest människor vet inte alls vad en entriprinär gör för något. Det är något vi tänkte börja med att bena ut. Begreppet entreprenör kommer ifrån Frankrike under medeltiden. Det var namnet på en befälhavare över flera legosoldater. Idag används entreprenör som ett uttryck för en företagande person som är framåt drivande och hungrig efter att driva ett bolag framgångsrikt. I storstäderna är det något positivt och fint med att vara entreprenör. Utanför de stora städerna är det istället tvärt om. Man skall inte vara märkvärdig och försöka vara entreprenör utan istället jobba och slita på den lokala industrin. Detta är något som håller på att ändra sig men kommer att ta en tid.

Vi har pratat med en entreprenör som vill vara anonym och som bor utanför någon av våra stora städer. Hon driver sajten Lånidag.nu. Där försöker hon slå sig in på en marknad som har och är delvis oseriös fortfarande. Hon använder detta till en fördel genom att erbjuda en seriös hemsida där alla villkor och priser är tydliga. Hon försöker med andra ord vända marknaden till att bli mer seriös. Låna idag utan uc är hennes mest eftersökta lån. Det är för att människor ofta behöver ett snabblån direkt, redan samma dag. Om det i hennes småstad skulle komma ut att hon är entreprenör hade människor på ICA kollat nedlåtande. Därför väljer hon att vara anonym.

Det är ett relativt stort problem att entreprenörer i småstäder inte riktigt tillåts vara entreprenörer. Sverige hade kanske varit lite rikare och lite bättre om dessa entreprenörs själar hade fått leva sin dröm och sin vision helt ut i småstäder. Jag tycker vi alla har ett ansvar att inte låta detta hända. När du träffar en entreprenör från landet nästa gång, beröm, beröm och beröm!

 

entreprenör