Starta företag

När man startar sitt första företag är de mycket att tänka på. Man måste ta hänsyn både till de privata livet och affärslivet på samma gång. Att starta sitt första företag kan vara ett av de största och svåraste beslutet man tar livet. Men de är också ett av de bästa beslut man kan ta. Att få vara sin egen chef och bestämma över sin egen tid är något många människor strävar efter. De är synd att en del inte vågar ta hela steget till att säga upp sig från sitt trygga jobb.

Innan man startar sitt företag gäller de att vara förberedd. Har man en sambo gäller de att sambon är med på idén att starta eget. Därför att pengar kan bli ett problem i början och då gäller de att man har en sambo som ställer upp ekonomiskt. Många som startar sitt första företag misslyckas. De är inget fel att gå i konkurs med sin första satsning. Det är sådant som händer. Men detta förstår inte vanliga banker. De ser en konkurs som en betalningsanmärkning. De kan därför vara svårt att få lån efter en konkurs. De finns sajter som hjälper företagare att få lån trots betalningsanmärkning/konkurs bolag. På ingenuc.se/lana-med-betalningsanmarkning/ finns en lista med långivare som tar emot låntagare trots tight ekonomi.

Man skall inte räkna med att sitt nystartade företag har pengar till att betala ut löner de 12 första månaderna. De är svårt att få in pengar i början och de är mycket utgifter som skall ut i början. Utgifternas storlek varierar extremt mycket beroende på bransch företaget skall verka i. Ett lastbilsåkeri kräver mycket pengar i början för att köpa in en lastbil och tillhörande utrustning. Medans ett konsultbolag kanske bara behöver köpa in en dator.

Vi hoppas att just du vågar ta steget att starta ditt egna företag. Vi kan lova dig, de kommer bli kul!

starta företag